Friday, March 25, 2011

4!!!!!!

Na weken wachten, was het dan zover.... Jura is vier!!!!!!

Haar eerste verjaardag in Vancouver. Alweer een eerste keer erbij! Vanuit Nederland leeft iedereen heel erg mee, dus ook bij Jura's verjaardag was Nederland erg betrokken (nou ja, niet het hele land natuurlijk ;-) ). Oma Lein kwam zelfs op maandag met het vliegtuig aan en was zodoende ruim voor de grote dag ontjetlagged. Van jetlag had ze trouwens helemaal geen last, dus kon oma ook nog mee op de laatste shopping-expeditie.

De afgelopen weken voelde ik me net Sinterklaas! Op zoek naar de beste invulling voor de monetaire giften uit Nederland, heb ik een goede studie kunnen maken van Waar Wat Te Koop is in Canada. Al gauw bleek dat online bestellen iets is waar je niet te vroeg mee kan beginnen, want heel veel ketens hebben hun distributiecentrum in Ontario ofzo....of, om op Nederlandse schaal te blijven, in Moskou als je vanuit Amsterdam iets bestelt. Dus duurt het ook stukken langer voordat het er is! Gelukkig ligt vlakbij Vancouver Richmond. Richmond is een platte, opgespoten zandplaat die helemaal vol staat met grote warenhuizen. IKEA, Toys'r'us, Costco, Canadian Tire, het is een waar pretpark voor een koopjesfiel zoals ik.

Het bezoek aan Toys'r'us was echt een uitstapje. De eerste keer dat we er waren zie Jura de eerste 5 minuten alleen maar: "Oooooohhhhhhh, oooooooohhhhhhh, ooooooooohhhhhhh, mama, oooooohhhhhhh". En, je zou het niet zeggen als je de foto van Jura's cadeautafel ziet, maar in vergelijking met de meidenafdeling van de Toys'r'us is het rozegehalte nog behoorlijk beperkt gebleven.



(bij gebrek aan een wandelende tak, een stilstaande tak...)




Dankzij skype hebben een aantal mensen zelfs live hun cadeau aan Jura kunnen geven, maar ook de e-cards en echte verjaardagspost was superleuk! Dus, van hieruit, alvast heel erg bedankt! Wij hebben een heel leuke dag gehad. Na de cadeautjes en de cupcakes, zijn we naar het aquarium gegaan. 





Daar had ik afgesproken met een moeder uit Nederland die een tweedehands fietsje voor Nori op de kop had getikt. Naast een fietsje, had de betreffende moeder ook 4 zoons en een babydochtertje...en Jura was acuut tot over haar oren verliefd op het kleine baby'tje. Ze straalde toen ze van de moeder het baby'tje even op schoot mocht, daar kon bijna geen cadeautje tegenop ;-)

Maar, na een hele dag van cadeautjes, feest, taart, liedjes en aquarium, was het zelfs voor Jura genoeg. De eerste overstap met de bus haalde ze net. Maar de wandeling naar de volgende bushalte was teveel, ze viel al wandelend in slaap! Dus stond ik er na een dagje aquarium zo bij, in downtown Vancouver ;-)



Na een thuisbezorgde pizza, de laatste post van vandaag en een laatste rondje spelen met de cadeaus, liggen de meiden nu op bed. Op naar de volgende uitdaging; het eerste verjaarspartijtje....wordt vervolgd! 


1 comment: