Saturday, February 12, 2011

Furnishing your appartment

Van alles wat we in Vancouver tot nu toe gedaan hebben is het inrichten van ons appartement toch wel onze dagtaak. Dagtaak in de zin dat er nog geen dag voorbij is gegaan dat we niet op internet gesnuffeld hebben naar toevoegingen aan ons huis! Het is natuurlijk ook een gek idee om in een ander land aan te komen in een compleet leeg huis. Gelukkig hebben we daar met het omdraaien van de sleutel in het slot al direct verandering in gebracht, omdat we natuurlijk met 7 stuks bagage aankwamen. Dat is overigens een actie waar we nog geen moment spijt van hebben gehad, om als nomaden met extra koffers op pad te gaan. In willekeurige volgorde zijn we vooral blij dat we het volgende mee hebben genomen:


  • De foto's/beeldjes/schilderij/prulletjes (want daardoor is het ons huis, ook al heeft het appartement verder nog steeds de uitstraling van een toiletrol)
  • De tripptrapp kinderstoelen, anders zou er nog veel meer geknoeid worden aan tafel ;-)
  • Het speelgoed, al hebben Jura en Nori zich ook dagen vermaakt met hondje spelen (benodigdheden: 1 touwtje en 1 stokje van de Duplo, daar sta je dan met je 46 kg meegezeuld speelgoed!)
  • Mijn doeken, ok, misschien is 6 wat overdreven, maar er is nog geen dag voorbij gegaan dat ik ze niet gebruikt heb.
De eerste week hebben we goed gebruik gemaakt van onze huurauto en, naast 2 trips naar de IKEA voor borden, dekbedden en een kast, de bare necessities voor ons huis gehaald. Via de Canadese marktplaats.nl hebben we voor Jura en Nori een bed gehaald, een eettafel met stoelen en een matras voor onszelf. Dat laatste item was meteen een belangrijke les...1) zorg eerst dat je weet wat de verschillende matrasmaten betekenen en b) houdt er rekening mee dat een gemiddelde Koreaan kleiner is dan een gemiddelde Menno. In plaats van ein-de-lijk een superbreed matras, bleken we dus een smaller-dan-in-Nederland matras van 1.90m lengte aangeschaft te hebben! Het ligt wel verschrikkelijk lekker, helemaal sinds we een week geleden van onze eerste vrienden hier een gratis queensizeboxspring hebben gekregen! Zodoende zijn we qua slapen meteen gepromoveerd van kamperen naar een bijna echt bed. Alleen is arme Jura er na een week nog steeds niet aan gewend dat ons matras nu op een uitstekend houten ding staat....en heeft ze nu dus op haar schenen blauwe plekken van het iedere nacht als een slaapdronken ezeltje tegen hetzelfde bed aan lopen. Inmiddels fluister ik al als ik haar binnen hoor komen: "Jura pas op voor......keblof....het bed." :-)

Toen we na een week de huurauto inleverden, hadden we echter nog geen bank. Maar, een paar dagen later vonden we na goed speurwerk op internet precies wat we zochten! Een spotgoedkope, spuuglelijke jaren '80 bruin/blauw/rood geruite 3-zitsbank op nog geen 300m lopen van ons huis! Dus een afspraak gemaakt met de verkopende student en zijn we door de miezerregen met een loeizware bank en 2 kinderen terug naar huis gelopen. Af en toe konden we lekker even uitrusten met ons 4-en op de bank en ik zou willen dat ik een camera bij me had gehad om alle grijnzende langsrijdende mensen te kunnen filmen :-)

Inrichting 101 is inmiddels dus voltooid met als laatste toevoeging het piece de resistance van onze inboedel. Na weken van doelloos pluisjes en crackerkruimels van de vloer oprapen, hebben we sinds donderdag een HOOVER! Een glimmende, brandweerwagenrode bolide met een zuigmond zo breed als een nijlpaard en........tromgeroffeltromgeroffel.........koplampen!!!! Zo zie je pas echt hoe smerig je huis is, hahaha! Toen ik hem gisteren in gebruik nam en de rechtopstaande stofzuiger over onze vloeren liet vliegen, neuriede ik plots zonder dat ik het door had: "I want to break free, I want to breeeaaaaaak freeeeeee!" Freddy Mercury eat your heart out!



Yeah baby! 

No comments:

Post a Comment